Ochrona danych osobowych RODO

  • administratorem danych osobowych przetwarzanych w CRR KRUS "GRANIT" jest Dyrektor Centrum - dr. inż Ryszard Barej 
  • inspektorem ochrony danych osobowych /IOD/ jest mgr inż. Stanisław Włodarczyk 
  • informujemy w zależności od celu przetwarzania danych osobowych, przetwarzamy je w następującym zakresie:
  • gość hotelowy /kuracjusz/ Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. informuję, iż: 
    • 1) administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Rehabilitacji Rolników KRUS „Granit” w Szklarskiej Porębie z siedzibą w 58-580 Szklarska Poręba, ul. Kopernika 14 reprezentowane przez Dyrektora Ryszarda Bareja.
    • 2) inspektorem ochrony danych w Centrum Rehabilitacji Rolników KRUS „Granit” w Szklarskiej Porębie jest Pan/Pani Stanisław Włodarczyk, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
    • 3) Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu zapewnienia właściwego procesu przyjęcia i pobytu w Centrum na podstawie art. 6 ust 1 pkt b Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
    • 4) Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego /organizacji międzynarodowej.
    • 5) Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres zgodny z obowiązującymi przepisami prawa o archiwizacji dokumentów;
    • 6) posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu. 7) ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezes Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.. Do dnia 25 maja 2018 roku skargę wnosi się do GIODO na podstawie dotychczas obowiązujących przepisów Ustawy o ochronie danych osobowych.
  • monitoring wizyjny